Så nemt starter du din egen webshop

Danske webshops skyder op overalt på nettet, og danskerne har både små og store ambitioner med det. For mange iværksættere er det begyndelsen til at bygge et større firma op, og for andre er webshoppen noget, der foregår på hobbyplan. Det er faktisk meget nemt at starte sin egen webshop, og du skal først momsregistrere dig, hvis du forventer, at webshoppens salg overstiger 50.000 kr. Det kræver heller ikke lige så mange penge at starte en webshop som en fysisk forretning, hvilket også virker tillokkende på mange.

Webshop for iværksættere

Der er flere fordele ved at starte en webshop. Set fra et iværksættersynspunkt er det billigt, fordi det ikke kræver så megen startkapital. Man skal blot have en hjemmeside med et eCommerce plugin, så kan man begynde at sælge sine ting. I stedet for at leje fysiske butikslokaler, hvor man har tingene stående fremme, så kunderne kan købe dem, så præsenterer man varerne i sin webbutik og sender varerne til kunderne. Det betyder, at man kun skal have et lagerlokale til varerne, og nogle har dette lagerlokale derhjemme, imens andre lejer et lagerlokale. Driftsomkostningerne vil derfor være lavere, når du driver en webshop. Du kan potentielt set også nå ud til mange flere kunder, når de kan købe dine varer online. En kunde fra Nordjylland kan nemt foretage en bestilling fra din webshop, imens samme kunde sandsynligvis ikke ville handle hos dig, hvis du kun havde en fysisk butik i Ballerup.

Webshop som hobby

Mange vælger også at starte en webshop som en slags hobbyvirksomhed. Det kan være, fordi de laver kunsthåndværk i fritiden, som de gerne vil sælge online. Det kan også være småbørnsfamilien, som starter en webshop, hvor de sælger økologisk eller brugt børnetøj eller legetøj. Det kan også være, at nogle bare gerne forsigtigt vil prøve af, om de kan finde ud af at drive en forretning og måske på længere sigt kan leve af det. Motiverne bag kan være mange, men det kræver selvfølgelig, at man er villig til at bruge nogen tid på det. En webshop driver trods alt ikke sig selv, men den er en billig måde at starte op på – både som ny iværksætter og på hobbyplan.

Det personlige brand

Man ser også, hvordan flere og flere danske kendisser bruger deres personlige brand til at koble en webshop på deres personlige hjemmeside. Konditor og tv-kendis Mette Blomsterberg er et meget godt eksempel på, hvordan det hele kan smelte sammen til enhed på en digital platform. Mette Blomsterberg er uddannet konditor og har udgivet flere bøger. Hun har desuden været tv-vært på en del kage-programmer, bl.a. Den Store Bagedyst, som er meget populært blandt danskerne. Mette Blomsterberg har en hjemmeside, som både brander hende og hendes produkter. I hendes webshop kan man f.eks. købe hendes bøger, hendes serie af bageartikler m.m. Det grafiske design på Mette Blomsterbergs hjemmeside fremstår meget velgennemtænkt, og både farvevalg og fonte passer smukt sammen med den personlighed, hun er og de produkter, hun sælger, så det grafiske design understøtter hendes brand på en rigtig god måde.