Design af den personlige blog

I dag er der rigtig mange, som har deres egen blog eller personlige hjemmeside. Det kan være, at du har en specifik interesse for mode og skønhed, klima, litteratur, kæledyr eller noget andet, som du gerne vil dele med andre ligesindede på din blog. Men det kan også være, at du ønsker at brande dig som person, enten fordi du er musiker, sanger, forfatter, skuespiller, kok, rejseskribent, eller hvad der nu gør dig helt unik.

Forventning om online-tilstedeværelse

I dag forventes det, at vi er til stede digitalt med en Facebook-profil og Intagram, og når man f.eks. søger job eller lærer nye mennesker at kende, er der mange, som spørger, om man har en personlig hjemmeside, hvor de kan læse mere om én eller følge én. Så det er ikke kun Danmarks ukronede popprinsesse Medina , der skal sørge for at brande sig selv. Vi andre ”almindelige danskere” skal også i stigende omfang brande os selv og være synlige i cyberspace.

Vis hvad du brænder for

For dig er der selvfølgelig også nogle fordele i at have en personlig blog, fordi du her kan præsentere dig selv. Du kan også præsentere dit arbejde via din personlige hjemmeside eller vise, hvis du har nogle særlige kompetencer. Hvis din blog ikke er arbejdsrelateret, men mere handler om dine interesser, så er det også en rigtig god måde at vise andre, hvad du brænder for.

Sådan laver du din egen blog

I dag er det relativt nemt at oprette en blog online i f.eks. WordPress, og ellers kan du få hjælp til at lave din blog eller hjemmeside af en professionel grafisk designer. Hvis du selv kaster dig ud i at lave en hjemmeside, så er det vigtigt, at du tænker over, at det grafiske design skal understøtte dit personlige brand, billeder, tekst og ”dit budskab”. Husk, når du vælger CMS-system og designskabelon, at skabelonen skal matche det, du har tænkt dig at vise på hjemmesiden eller bloggen. Nogle designskabeloner egner sig bedst til store eller små billeder, imens andre egner sig bedst til tekster/artikler. Tænk derfor grundigt over farvevalg og fonte, og hvad der ligesom skal være den røde tråd på din hjemmeside. Hvad skal folk huske dig for? Hvordan skiller din blog sig ud fra andres?