Uddannelser i grafisk design

Det er aldrig for sent at tilegne sig grafiske kompetencer, og hvad enten du ønsker at bruge dem professionelt eller på hobbyplan, så findes der mange forskellige kurser i grafisk design, som du kan vælge imellem.

Hvis du gerne vil være professionel, så kan du f.eks. uddanne dig til webdesigner, hvor du arbejder på digitale platforme, eller du kan uddanne dig til mediegrafiker, hvor du både løser opgaver til web og tryk. De gode fremtidsmuligheder er især inden for det digitale område, for der er rigtig mange virksomheder og private, som kan bruge en dygtig grafiker til at løse forskellige opgaver til hjemmesider. Du kan søge SU til uddannelserne. Som færdiguddannet kan du som mediegrafiker eller webdesigner finde arbejde mange forskellige steder som f.eks. aviser, webbureauer, reklamebranchen eller som selvstændig.

Hvis du primært skal bruge grafiske kompetencer på hobbyplan eller til at lave din egen hjemmeside, så kan du vælge at tage et kortere kursus af 1-6 ugers varighed i stedet for. Kurserne udbydes over hele landet, og de fleste steder skal du selv betale for kurset, med mindre du er ledig, for så kan du muligvis få kurset betalt. Nogle kurser kræver fysisk fremmøde for at deltage, men et stigende antal kurser bliver faktisk også udbudt online. Så kan du sidde derhjemme og deltage i kurset fra din computer, sende opgaverne per e-mail eller via undervisningssystemet, og du kan kommunikere med din underviser via webcam.

Kursernes indhold

Kursernes indhold varierer, men du vil typisk lære forskellige programmer som InDesign, Photoshop eller Illustrator fra Adobe at kende, fordi det er de programmer, man bruger til at lave flotte grafiske løsninger. Til webdesign lærer du forskellige CMS-systemer at kende, og du lærer at lave flotte hjemmeside, hvor du også arbejder med farvevalg, fonte osv. Det er altid en fordel at have lidt forhåndskendskab til HTML, når man arbejder med hjemmesider. Hvis du ikke har det, så finder der også kurser i det.

Du får lært at udtænke et flot grafisk koncept og udføre det i praksis, og det vil du få glæde af i flere forskellige sammenhænge, hvad enten du ønsker at lave en personlig blog, eller du har startet din eget firma og gerne vil lave din egen firmahjemmeside.